Wreck This Journal

október 26, 2015

A Finish This Book után egy másik Keri Smith könyvről, a népszerű Wreck This Journalról szeretnék beszélni. Könnyen meglehet, hogy többen már találkoztatok vele, neadjisten saját példánnyal is rendelkeztek, ugyanis elég nagy divattá nőtte ki magát, hasonlóan a mostanában elterjedt felnőtt színezőkönyvekhez képest. Úgyhogy ha téged is megfertőztek a különböző foglalkoztatókönyvek vagy egyszerűen csak érdekel, hogy mi is ez, akkor olvass tovább. :)

Kezdjük azzal, hogy a könyv gyakorlatilag üres, leszámítva az egyes oldalakon megfogalmazott feladatokat. Két lehetőségünk van; megelégszünk a feladatok egyszerű elvégzésével vagy tovább megyünk és teljesen kidekoráljuk. Én az utóbbit választottam. Azt szerettem volna, hogy izgalmas és egyedi legyen, olyasmi, amire sok-sok év múlva is öröm lesz ránézni. És igen, titkon azt is szerettem volna, hogy szép legyen. Az egyetlen probléma, hogy nem a szépség a cél, hanem sokkal inkább a rombolás. Hogy ne tekintsünk a könyvekre szent dolgokként, amikhez csak makulátlan kézzel nyúlhatunk.


Egyes oldalakat ki kell tépni, össze kell gyűrni, el kell ásni, le kell fagyasztani, a folyosón kell végigcsúsztatni vagy az egyik kedvencem; szalvétaként kell használni. Más feladatok időigényesebbek és gyűjtést igényelnek. Egyik oldalra bélyegeket, másikra pedig a gyümölcsökön levő matricákat kell gyűjteni. De akadnak üres oldalak is, ahol aztán tényleg szabályok nélkül lehet garázdálkodni. Terveim szerint kollázsokat fogok készíteni, de lehet, saját feladatokat találok ki ezekre az oldalakra.


Az én Wreck This Journalom már elég régóta megvan, de bevallom, nem fektettem bele eddig elég energiát. Persze haladok szép lassan és már van is pár kedvenc oldalam (például a szemes), de sok munkám van még vele. Emlékszem, amikor kézhez kaptam, teljesen meg voltam illetődve, nem tudtam, hol kezdjem és bennem volt a "mi fog történni, ha csúnya lesz?". Aztán szép lassan egyre jobban belejöttem és egyre kevésbé aggódtam, ha véletlenül foltos lett vagy ha a különböző festékek, folyadékok átütöttek a többi oldalon.

Ami a dekorálást illeti, igyekszem minél több mindent kipróbálni. Van, hogy régi körömlakkokkal, csillámos ragasztóval vagy megolvadt zsírkrétával dolgozom. Lejjebb láthatjátok, hogy az egyik oldalt kitéptem, kivágtam a rajta levő szöveget majd egy mintás kartonlapot ragasztottam a helyére. De az első oldalt se hagytam érintetlenül. Miután leragasztottam szinte az egészet szigszalaggal, egy körömdíszítéshez használható hálót dekoráltam ki és ragasztottam be. Mint később kiderült, a ragasztó nem a legjobb ötlet, kifehéredett és elengedett, szóval valószínűleg inkább hozzá varrom majd a borítóhoz.


Egy Wreck This Journal szerintem minél kövérebb és megviseltebb, annál szebb. Az se baj, ha kezd szétszakadni és a végén már csak a szentlélek és a ragasztószalag tartja egyben. Jelenleg magam is egyre szívesebben ragasztok bele különböző anyagokat, tárgyakat, amik segítenek felhizlalni, például textíliákat, csomagolópapírt és kis ernyőt, amit a koktélokhoz szoktak adni. Már kezd szépen gömbölyödni, de még van hova fejlődnie. Az biztos, hogy ha befejeztem, megmutatom nektek egy videóban, de ha gondoljátok, hozhatok pár havonta is bejegyzést, amiben az addigi eredményeket osztom meg. :)

Ti rendelkeztek foglalkoztatókönyvekkel? Mi a véleményetek a WTJ-ról?

You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Húúú, jó ránézni. :D Nekem volt NemKönyv-em, de az közel sem ilyen. (Tulajdonképpen a magyar, lebutított verziót vetettem meg anyuval.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről még nem is hallottam, de most utánanéztem. :D Nem tudom, a videó alapján amit találtam, úgy tűnt, azért elég hasonló feladatok vannak benne.

      Törlés
  2. Aztamindenit, de szép *-* Nekem is van ilyenem, de még nem is kezdtem el :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen. :) Igazság szerint nekem is van még egy, amit nem kezdtem el. :D Barátom is rendelt velem együtt, csak aztán rájött, hogy neki ez mégse jön be, szóval azt is megkaptam. :')

      Törlés
  3. Nekem ebből csak egy oldal van. Az amit el kell adni. :D
    Én sajnos nem tudom, hogy tönkre merném e tenni. Kb ugyanazok a félelmeim vannak ezzel kapcsolatban mint neked, na meg a kollázs sosem volt az erősségem.
    A szemed oldal tényleg csecse. :D

    VálaszTörlés