Mi van az iskolatáskámban

szeptember 08, 2015

Csak azért, mert elkezdődött az iskola, még nem azt jelenti, hogy ne szerepelhetne csak még egy kicsit a back to school tematika. Legutóbb pont egy hónappal ezelőtt volt egy iskolakezdő kívánságlistám és azóta semmi, most viszont bepótlom az elmaradásomat és megmutatom nektek, mik azok a dolgok, amiket nap, mint nap magammal cipelek az iskolába. :)

Tudni kell, hogy egyetemista vagyok, ami azt jelenti, hogy előfordul, hogy egy nap csak egy órám van, máskor viszont reggel 8-tól este 8-ig vannak óráim, így a táskám tartalma és mérete elég változó tud lenni. Igyekeztem tényleg csak azokat a dolgokat összegyűjteni, amik egy átlagos napon vannak nálam, így például a plusz könyvek, kézkrém, fényképezőgép, kreatív füzetek és társaik elmaradtak.

Kezdjük magával a táskával. Igazából nincs egy kinevezett iskolatáskám, folyamatosan váltogatom őket kedvtől és óraszámtól függően. Általában vagy a három hátizsákom közül használom az egyiket vagy a tipikus fekete, pakolós oldaltáskámat, most viszont önkényesen ezt a virágos Pimkie hátizsákot választottam. Tavaly nyáron vettem, nagyjából 9000 Ft volt és eddig nagyon jól bírja a gyűrődést.

Úgy nőttem fel, hogy kulcs, telefon és pénztárca nélkül soha, sehova se szabad elmenni. Ez afféle szentháromság, ami általában ki szokott egészülni még egy fülhallgatóval is, ha egyedül indulok el. A pénztárcám a Claire's-ből származik és a telefontokomat féléve rendeltem AliExpress-ről. A kulcstartómon pedig Tzara Gáz-szív színdarabjának a borítója lóg, amit még tavaly nyáron vettem a Dada és szürrealizmus kiállításon. 

Persze ha iskola, akkor füzetek. Az enyémek nem szépek és már negyedik éve, hogy őket használom. Gyűröttek, szamárfülesek, a borítójuk kezd leszakadni, de továbbra is kitartok mellettük, mert 1) szeretem, ha minden egy helyen van 2) egyszerűen nem telnek be. :D És őszintén, nem akartam, azt a látszatot se kelteni, hogy előveszem a szép, itthoni füzeteimet és őket fotózom le, mert hát az az igazság, hogy ezeket a külsőleg nem éppen esztétikus darabokat használom. Leszámítva az új mintás füzetet, amit a gift swap során kaptam. :)

A mopszos tolltartómat tavaly nyáron vettem a H&M-ben, ha jól emlékszem nagyjából 1000 Ft volt. Általában jobb szeretek fekete tollakat használni, de belekerült egy kéken fogó cicás is, mert hát aranyos és akkor miért hagynám otthon árválkodni? A kedvencem mégis a gerinc alakú toll, amit őszintén nem is merek nagyon használni, mert nem akarom, hogy kifogyjon. :D Mindezek mellett pedig szeretek még magamnál tartani egy ceruzát, szövegkiemelőt és néhány színes tűfilcet, ha fel akarom dobni a jegyzetelést.

Természetesen kell valami olvasnivaló, amíg néha akár 20 percet is várunk a tanárra vagy épp lekéstem a buszt, viszont mivel nem akarok tíz kilókat se magammal cipelni, így az ebook olvasóm szinte mindig nálam van. Ezenfelül általában nálam szokott még lenni ez kis füzet is, amibe minden kis apróságot felvések, többek között az új bejegyzés ötleteket. Sminket nem igazán szoktam magammal hordani, legfeljebb egy ajakápolót, jelenleg ezt a Niveásat, de nem vagyok vele elégedett, szóval hamarosan lecserélem valami újra. Ja és persze némi rágó (és a képről lefelejtett zsepi) is mindig jól. :)

És nektek mik lapulnak az iskolatáskátokban?

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Úristen, ezek a füzetek pont úgy néznek ki, mint az enyéim voltak :O Egy pillanatra hátra is fordultam a szekrényemhez, hogy megnézzem, tényleg elkobozta volna őket valaki??!! :D Az enyéim is ilyenek 5 egyetemi év után. Még csak most végeztem, de már hiányzik :')

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor megnyugodtam, hogy nem csak az enyéim ilyen megviseltek. :D Én idén fogok végezni, és bár jó pár dolog van, amit nem szeretek az egyetemben, azért valahol nekem is hiányozni fog. :) És akkor milyen nagy kincsek lesznek ezek a füzetek!

      Törlés
  2. Én másfeledik éves vagyok jelenleg (földrajz-töriről váltottam földrajz-angolra, szóval föciből másodéves, angolból elsőéves vagyok) és nálam általában minden szar van :D A szentháromság nélkül el sem indulok, bár nálam a negyedik dolog a diák. Füzetet nem hordok, lefűzhető négyzethálós papírra jegyzetelek. Általában bedobok még egy-két tollat. Néha van nálam könyv-néha nincs. Az Ipaddel ugyanez a helyzet -meg függ attól, hogy mennyire vágyom arra, hogy leszakadjon a hátam és vállam :D A víz még alap, anélkül se télen, se nyáron nem indulok el itthonról. Ajakbalzsam, dezodor, fülhallgató, kézkrém. Néha még a fuvolámat is viszem, ha órám van, meg a kottákat :D Szóval nagyon változó, de úgy általánosságban ezek szoktak nálam lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iratokat a pénztárcámban tartom, szóval így szerencsére két legyek ütök egy csapásra. :D A vízzel viszont problémáim vannak, még mindig nem tudtam hozzászoktatni magam ahhoz, hogy mindig legyen nálam egy üvegcsével, mert vagy elfelejtem vagy otthon hagyom a nagy kapkodás közben. >.<

      Törlés
  3. én még csak elsőéves egyetemista vagyok, eddig igy az első két héten mást nem hordtam magammal csak két tollat meg egy füzetet xD :D ezeken kívül csak a szokásos dolgok vannak a táskámban, zsepi, pénztárca, kulcs, kézkrém, ajakápolo, füles, fájdalom csillapito (a biztonság kedvéértxd), rágó, vagy esetleg pár szem cukor :D ja és vizet vagy valami kis palackos üdítőt én is mindig tartok magamnál :D Ja és mostanában próbálok még beszerezni egy kézfertőtlenítőt is, ami szerintem szintén elengedhetetlen kellék lesz a táskámból :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetem első pár hónapjában még ennyit se cipeltem magammal, mert két percre laktam, ha bármi kellett, csak hazaugrottam érte, így tényleg csak a legalapvetőbb dolgok voltak nálam. :D

      Törlés