Japán édességek | Japan Candy Box

október 20, 2015

Hónapok óta tervezem, hogy rendeljek magamnak pár japán édességet. Végül úgy döntöttem, kipróbálom a Japan Candy Boxot, ahol 8-10 darabnyi finomságot küldenek havonta. Igazából olyasmi, mint a DM box, sose tudod, mit fogsz kapni. Csak egy havit rendeltem, mert egyelőre csak ki akartam próbálni, így pedig 19.90 $-ba került ingyenes szállítással. :) De nézzük, mit tartalmazott a szeptemberi doboz. 

Coris Gum Gum Chewing Gum
Ez a rágó öt különböző ízben érhető el, én szőlőset kaptam. A rágót körbeveszi a kemény, rózsaszín, szőlőízű réteg, ami nagyon finom, tényleg szőlő íze van. Viszont maga a rágó sajnos teljesen íztelen. Épp ezért ez az elején a legjobb, amíg még érződik a szőlős burok, utána jellegtelen lesz. Ráadásul a mérete is elég apró, így nem lehet sokáig rágódni rajta.

Fujiya Anpanman Lollipop
A nyalókát hét ízben gyártják és ebből szintén szőlőset kaptam. :D A csomagoláson különböző Anpanman figurák láthatóak és mindegyik nyalókán a főhős arca díszeleg. Szerintem még soha nem volt szerencsém szőlős nyalókához, megszokásból mindig zöld almásat veszek, de ez is finom volt. Bár a rágó jobban ízlett, mivel olyan kevés ideig érződött, így inkább a nyalókára szavaznék.

Hi-Chew Pineapple Chewy Candy
Ez kicsit emlékeztetett a gyerekkoromra, akkor ehettem utoljára ehhez hasonló édességet. Eleinte nagyon rágós, először azt hittem, hogy rágó, de szép lassan egyre puhább lett. Illatra nem igazán érződik sok és a számat se lepi el az ananász íze, de egyébként finom, édeskés. Elfogadnék belőle még egy csomaggal.

Popin' Cookin' Oekaki Animal Candy Land DIY Kit
Minden dobozhoz jár egy DIY kit, amikkel mostanában egyre gyakrabban szemezek. A lényeg, hogy általában különböző porokat kapsz, amiket a megadott vízmennyiséggel el kell keverned, formáznod és a végén aranyos, jópofa édességek jönnek ki belőle. Láttam már sushit, ráment, de fenék alakú pudingot is. Itt megnézheted, milyen sikerrel jártam ezzel a csomaggal. :)

Meiji Watapachi Melon Popping Candy Floss
Ez az egyik kedvencem. Felbontás után rögtön megcsapott az a tipikus mű dinnyés illat, de a vattacukor íze egyáltalán nem hat olyan durvának. Édes, amit ellensúlyoznak a szétszórt savanyú cukor darabkák és csak, hogy fokozzuk az élményt, robbanós cukorkák is rejlenek benne. Nagyon izgalmas és finom volt, csak ajánlani tudom. Biztos, hogy rendelek még ilyet. :)

Bourbon Fettuccine Cola Gummies
Ez a kólás ízű édesség fettuccine tésztához hasonlóan lapos és vékony. Az édes gumicukrot kívül savanyú réteg borítja. A kólás íz nem olyan erős, ennek ellenére nagyon finom, ez volt a második kedvencem. Azért is külön piros pont jár, hogy visszazárható csomagolása van, ami nagyon jól jött, mert egyszerre akartam az összes kézhez kapott édességet megkóstolni. :D Így viszont el tudtam rakni a későbbi napokra.

Meiji Apollo Strawberry Chocolates
Szerintem ennek van a legaranyosabb csomagolása. Bár alapvetően nem rajongok az epres csokoládékért, ez kivételesen jó volt, meg is lepődtem. De lehet, csak az volt eddig a baj, hogy mindig a rossz fajta epres ízű csokoládékat fogtam ki. És olyan édes a csokik formája is! Nem tudom, még milyen ízű csokikat gyárt a Meiji, de az az érzésem, hogy érdemes lenne a többit is megkóstolni. :)

Poop Shaped Lollipop
Na ennél kissé elbizonytalanodtam, hogy pontosan milyen ízű, mert nincs rajta a csomagoláson, de végül arra jutottam, hogy szerintem kólás. Finom, nem túl édes, de összehasonlítva a kólás ízű gumicukorhoz, nekem az jobban ízlett. Ami pedig a külsejét illeti, rögtön a wc témájú étterem jutott az eszembe, ahol könnyen el tudom képzelni, hogy ilyet is árulnak.

Morinaga Ramune Candy Soda Balls
Ez volt a legnagyobb csalódás. Bár az üvege tényleg praktikus és valószínűleg fel fogom még használni, a benne levő cukorka nem egy nagy eresztés. Első ránézésre nem tűnik szőlőcukornak. Keményebb és egyáltalán nem poros. De ráharapva kísérteties a hasonlóság, bár ízben van egy kis eltérés. Igazából nem rossz, de nincs benne semmi különleges a csomagolást leszámítva.  


Összességében elégedett vagyok a dobozzal, örülök, hogy végül megvettem. És van egy olyan érzésem, hogy nem ez volt az utolsó ilyen rendelésem. :) Ha ti is kedvet kaptatok, hogy kipróbáljatok pár véletlenszerűen kiválasztott japán édességet, akkor nézzetek fel a Japan Candy Box-ra. Arra figyeljetek oda, ha csak egy hónapnyit akartok rendelni, akkor ne felejtsétek el lemondani a következő hónapban, különben automatikus levonják a pénzt és küldik az újabb csomagot. Ha pedig nem akartok egy egész dobozzal rendelni, érdemes benézni a Blippo honlapjára, ahol nincs minimum rendelési összeg és ingyenesen szállítanak Magyarországra is. :)

Ti próbáltatok már japán édességeket? :) Melyik a legszimpatikusabb nektek?

You Might Also Like

12 megjegyzés

  1. Érdekes volt :) Kíváncsi avgyok, más oszágokban hogyan fogadnák a tipikus magyar finomságokat - ha jól emlékszem mintha videón láttam volna ilyesmit. Kíváncsi vagyok a következő dobozkád tartalmára is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az Emmy Made In Japan csatornára gondolsz. :) Ott volt pár Emmy Eats Hungary videó, ahol mindenféle magyar édességet, de még Erős Pistát is kóstolt. :D
      Egyébként van egy olyan subscription box, ahol minden alkalommal más-más nemzet nassonlivalóit küldik. Arra akár egész évre is feliratkoznék, de sajnos még nem postáznak Magyarországra, pedig az is nagyon izgalmas lenne. :(

      Törlés
    2. Lehetséges :) Anno éjszakánként amikor nem volt "dolgoznivaló" recepciósként, részben ilyesmivel ütöttem el az időt, ha jól emlékszem a BuzzFeedet is így találtam meg.

      Nincs esetleg külföldi ismerősöd, rokonod, aki átvenné? :o

      Törlés
    3. Ja igen, BuzzFeeden is elég sok kóstolós videó van. :D
      Csak Amerikába postáznak egyelőre, szóval még nem kivitelezhető. De türelmesen várok, elvileg dolgoznak rajta, hogy több helyre is tudjanak postázni. ^_^

      Törlés
  2. Ez forintban körülbelül mennyi? Mert lehet, érdekelne, csak még kevéske a saját pénzem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy doboz nagyjából 5500 Ft, de a Blippo oldalán már 300-400 Ft-tól vannak édességek, ha nem szeretnél egyszerre ennyit költeni. :)

      Törlés
    2. Szia. Ez nagyon érdekes volt! Imádom a japán dolgokat, édességet, magát a kultúrát. Ha tehetném japán lennék:DDDD mennyi idő meg a csomag megérkezett valamint paypal -lal történik a fizetés? Előre is köszi:)

      Törlés
    3. Szia! :) Igen, ez ismerős. :D
      Október 2-án küldték az emailt, hogy feladták és 19-én kaptam kézhez a csomagot. Ami pedig a fizetést illeti, Visával fizettem, de úgy emlékszem, paypallal is lehet. :)

      Törlés
  3. de jó, köszi a blippo ajánlást, már régóta keresek japánnál (ebay) közelebbi helyet, ahonnan lehet rendelni finomságokat, ingyen szállítással. rendeltem is egy kazallal :)

    VálaszTörlés
  4. Leszeretném mondai a rendeléseket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leszeretném mondani a rendeléseket

      Törlés
    2. Leszeretném mondani a rendeléseket

      Törlés