Japán édességek II Japan Candy Box

november 17, 2015

Egy újabb japán édességes dobozt hoztam, amit ismételten a Japan Candy Box oldaláról rendeltem. Mármint egész pontosan nem is én rendeltem, hanem a rendszer intézte el automatikusan, ugyanis mint kiderült, nem én vagyok a legfigyelmesebb olvasó. :D Legutóbb említettem , hogy csak egy havi dobozt rendeltem, viszont valamiért nem sikerült feldolgoznom azt az információt, hogy addig fogják küldeni az édességeket (és levonni a pénzt a kártyámról), amíg nem jelzem nekik, hogy nem kérek többet. Így eléggé meglepődtem, amikor hónap elején megkaptam az emailt, hogy sikeresen feladták a csomagot, de végül annyira nem is bántam meg, mert összességében ez a doboz szerintem jobb is lett, mint az előző. Szóval ha valaki még rendelésre adná a fejét, akkor figyeljen erre oda! Na de lássuk, mi volt a mostani dobozban. :)


Ennek a terméknek nagyon megörültem, ugyanis már régóta szemeztem vele, de kicsit sokalltam az árát. Viszont hiányolom az egy angol nyelvű leírást, ami különösen jól jön a DIY édességeknél. Egyébként a legutóbbi japán édességes doboz óta még két ilyen DIY kitet szereztem be, szóval lassan hozok majd külön róluk is egy bejegyzést. :)

Bourbon Petit White Chocolate Filled Cookies
Ebben a hónapban ez volt a kedvenc édességem. A keksz nagyon puha, omlós, közte pedig egy vékony rétegnyi fehér csoki helyezkedik el. Nem olcsó és nem is hiszem, hogy magamtól megvenném teljes áron, de ha le lesz árazva vagy valaki olyan szerencsés, hogy sikerül kijutnia Japánba, akkor szerintem érdemes vennie egy zacskóval.


Igaz, hogy szerintem nem ez a legfinomabb a dobozban (bár kétségkívül nagyon jó), az egészen biztos, hogy ez a legaranyosabb külsejű édesség. A különböző koala mintázatú ropogós kekszek belül csokival vannak töltve, ami kellemesen édes, nem az a nagyon erős, fojtogató típusú csokoládé. Elképzelhető, hogy még veszek ilyet egy nagyobb dobozzal, tökéletes vendégváró nassolnivaló.

Ez az édesség azt ígéri, ha átfújsz a lyukon, fütyülő hangot hallat. A valóságban viszont még ezek a fánk alakú kis édességekkel se sikerült megtapasztalnom, milyen lehet fütyülni. Soha nem tudtam és úgy tűnik, soha nem is fogok megtanulni. Bár a képeken nem látszódik, de két fél van összeillesztve, belül pedig üregesek. Az epres édességekért nem rajongok, így ez se lett a kedvencem, főleg mivel olyan tipikus mű eper íze van. Ja és jár hozzá egy ajándék játékfigura is.

A külső rétege nagyon savanyú, eleinte fejeket is vágtam hozzá, ráadásul még pezseg is. Ez az érzés viszont szép lassan elmúlik és átadja a helyét egy kellemes, enyhe szőlőíznek, végezetül pedig elérjük a levő puha, ragacsos középpontot. A cukorka egyébként nagyon kemény, szóval nem tanácsos megpróbálni szétharapni, nem ér annyit. Összességében nagyon izgalmas, csak még nem sikerült megfejtenem, mit kell tennem azzal a kis zacskóval.

A második Puccho termék az előző dobozból már ismerős rágós gumicukor. Nagyon hasonló állagra, ugyanúgy eleinte kemény, rágós, viszont szép lassan megpuhul. Nehéz lenne választani melyik a jobb, de azt hiszem az ananászosra tenném egyszerűen mert általánosságban egy hajszállal jobb szeretem, mint a mangó ízét.

Almás ízű és formájú gumicukrot kaptam. Illatra sokkal jobban érződik az alma, de ízben is elég jól teljesít. Azért pedig külön piros pont jár, hogy elvileg nincsenek benne mesterséges színezékek sem. A Blippo weboldalán egyébként csak ötös csomagban lehet megvásárolni, de annyi előnye van, hogy itt mindegyik ízből (két szőlő, alma, ananász és narancs) küldenek.
Sokáig nem tudtam eldönteni,  hogy ízlik vagy sem. Egészen különös, enyhén édes, poros íze van, ha lehet ilyen mondani. Magamtól biztos nem vennék többet ilyet, viszont eleszegettem. Amit pedig a leírása ígér, az valóban igaz; nagyon puha, tényleg szinte elolvad a szájba, nem is muszáj harapni.

Ez gyakorlatilag a japán Smarties. Finomnak finom, de azt hiszem ez a Meiji csokoládéknál nem olyan meglepő. Viszont nem is dobok tőle hátast, elvégre nincs benne semmi új, nagyon hasonlít az itthon is kapható társához. Ebből a termékből viszont szintén csak öt darabos csomagot lehet venni, ami 1400 Ft-ba kerül, viszont legalább nem csak csokikat kapunk, hanem öt különböző édességet, többek között jelly bellyt és kemény cukorkákat.

Végezetül pedig itt van a valószínűleg legnagyobb népszerűségnek örvendő japán édesség, a Pocky. Bevallom, nagyon kíváncsi voltam, hogy mégis miért szeretik ezt annyira a népek, leszámítva az aranyos csomagolást, mert ez a pandás dizájn nálam telitalálat volt. És megkóstolva azt hiszem értem, miért rajonganak érte. Tényleg isteni a csoki és keksz része is, ez volt a dobozban a másik nagy kedvenc.

Összességében elégedett vagyok az októberi dobozzal, főleg a szeptemberihez viszonyítva. Nagyobb dolgokat adtak és jobban örültem a kis kiszerelésű édességeknek, mint a nyalókáknak, tovább tartanak.  Ami viszont zavart, hogy alig egy-két terméken van bármilyen angol nyelvű felirat, márpedig a többség, aki megrendeli a Japan Candy Boxot nem tud japánul. Mindenesetre legközelebb azt hiszem kipróbálok más japán nassolnivalókat küldő céget is, most olyat szeretnék, ahol valami sós is van.

Nektek melyik doboz tetszik jobban? :)

You Might Also Like

1 megjegyzés