Teszt: Etude House Sugar Tint Balm

szeptember 01, 2019


A pár évvel ezelőtt még kuriózumnak számító koreai kozmetikumok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és úgy tűnik, lassan mindenki képbe kerül a fátyolmaszkok és a többlépcsős arcápoló rutin világával. A többséghez hasonlóan a koreai kozmetikumok nálam is a jó minőségű hidratálókrémeket és fényvédőket jelentik, ezúttal viszont kivételesen az Etude House egyik sminktermékével kísérleteztem.



Az Etude House Sugar Tint Balm egy színezett ajakbalzsam, úgyhogy igen, hivatalosan nem  ia sminktermékről van szó, viszont olyan élénken pigmentált, hogy versenybe száll néhány drogériás rúzzsal is. Összesen nyolc árnyalatban kapható, ezek közül az Apple Kiss és a Pink Macaroon árnyalatokra ruháztam be.

#3 Apple Kiss 

#5 Pink Macaroon

Közepesen hidratálnak csak, így szeretek alá ajakbalzsamot használni, ha kissé szárazabbnak érzem az ajkaim a megszokottnál. A szín cserébe kárpótol, ahogy említettem, gyönyörű intenzív színe van és könnyen rétegezhető is, ha sötétebb árnyalatot szeretnénk elérni. A Pink Macaroonnak kellemes rózsaszín, nem túl hivalkodó színe van, természetes hatást lehet elérni vele. Nem vagyok hozzászokva az élénk rúzsokhoz, épp ezért túl erősnek érzem magamon az Apple Kiss pigmentáltságát, sokszor csak ujjal dolgozom el, ha visszafogottabb színre vágyok. 

Tekintve, hogy mégiscsak egy balzsamról van szó, a tartóssága elég átlagos, nagyjából 2-3 órát bír ki evés-ivás nélkül. Egyenletesen kopik, úgyhogy pár óra után nyugodtan újrakenhetjük. A reklámanyag képei torzítanak egyébként a finishen, a valóságban matt hatású a végeredmény. És bár nem ez a legfontosabb kérdés egy kozmetikum esetében, de finom, kissé gyümölcsös illata van.



Ahogy azt megszokhattuk  az Etude House-tól, a csomagolás megint csak szép, igényes és csajos lett, de ami igazán vonzóvá teszi ezt a színezett ajakápolót (és amiről több márka is példát vehetne), az a praktikus kiszerelése. Ez a csavaros kupak véletlenül se tud kinyílni, szóval nyugodt szívvel be lehet dobni a táskába, nem fog kellemetlen meglepetés érni egy vadabb este után sem. Ha belegondolok, hány Avonos rúzsom esett szét feneketlen táskák alján mindent összekenve...

Amenyire láttam, sajnos már nem kapható mindenütt a Sugar Tint Balm, de ha még megtaláljátok webshopokban, nyugodtan adjatok neki egy próbát, ha egy praktikus, könnyen kezelhető színezett ajakápolót kerestek.

★★★☆


You Might Also Like

0 megjegyzés