Alice Csodaországban könyv alakú táska

augusztus 10, 2015

Vonzanak az egyedi táskák, legyen az egy tejes doboz, tükörtojás, popcornos zacskó vagy egy könyv - ráadásul nem is akármilyen, hanem egy Alice Csodaországban mintázatú könyv! Annyira tetszik az új szerzeményem, hogy úgy döntöttem, egy önálló poszt keretén belül mutatom be nektek, hátha valakinek megjön a kedve, hogy beszerezzen egyet. :)

A táskát AliExpress-ről rendeltem 29 $-ért ingyenes postaköltséggel, ami nagyjából 8000 Ft-nak felel meg. Az eladó nagyon korrekt és megbízható, nem kell aggódni attól, hogy még nincs sok értékelése, ez pusztán annak tudható be, hogy nagyon kevés terméket árul, azok viszont minőségiek és épp ezért drágábbak, mint az átlagos Alis/Ebayes cuccok. 

Július 2-án rendeltem és 30-án már meg is kaptam az értesítést, hogy a postán átvehetem, mindeközben pedig végig nyomon tudtam követni, épp merre jár a csomagom. Bár a boríték megsérült az út során (amit a postán le is ragasztottak), a táskának végül semmi baja nem lett, hála annak, hogy nagyon alaposan becsomagolták. Olyannyira, hogy jó pár percet elszenvedtem, mire sikerült teljesen kibontanom. :D


Az a legjobb benne, hogy tényleg olyan, mint egy szép, régi könyv. Nagyon tetszik a részletek gazdagsága; a borítón és a gerincen végigfutó aranyszínű díszítés, a borító dombornyomata és a bronzos sarkok, amik ráadásul védik is a táskát. A borítón szereplő "A place of nonsense and fantasy: sometimes dark and scary, other times a delightful journey." szöveg nem tudom honnan származik (nem a könyvből, az biztos), de illik hozzá. Egyébként Alice ruháján levő kopás nem gyári hiba, még rendelés előtt utánanéztem, és a drága webshopokban árult példányok is ugyanígy néznek ki.

Az anyaga nem meglepő módon műbőr, de ezzel nincs is semmi baj, még nem értem el azt a kort, ahol csak valódi bőr darabokról álmodok. Nincs kimerevítve a táska fala, de nagyon jól megőrzi a formáját akkor is, ha nincs tele pakolva.


Nagyon tetszik a bélés mintázata, szerintem gyönyörű és jól illik a táska stílusához is. Belül egy kis zsebbel rendelkezik, amibe be lehet dobni az ajakápolót, kontaktlencsetartót, de az én telefonomon (legalábbis tokkal együtt) már nem fér bele kényelmesen. Magát a táskát viszont elég tágasnak tartom, belefér minden, amit magammal vinnék egy sétára. Persze sokkal klasszabb lenne órákra is vele menni, de valószínűleg nem sűrűn lesz rá alkalmam, hacsak nem lesz egy-két lazább napom, ahol elég egy kis méretű füzet. 

A táska egyébként mágnessel záródik, ami számomra pozitív meglepetés volt, nem is emlékszem rá, hogy láttam volna valaha ilyen táskát. Vagy csak nem figyeltem eléggé. Nem szeretem a szokásos kapcsokat (van ezeknek valami speciális nevük?), mert egy idő után meggyengülnek vagy akár teljesen kiszakadnak a helyükről. Remélem, ez a megoldás tartósabb lesz.


A pántja lecsatolható, szóval clutch-ként is hordható, bár én valószínűleg maradok a válltáskás verziónál, szeretem, ha szabadok a kezeim. Viszont sajnos elég nehezen állítható a pánt hosszúsága, pár perc próbálkozás után rá is hagytam, de majd még újra próbálkozok vele és frissítem a posztot, hogy milyen eredménnyel jártam.

Biztos, sokat fogom használni és úgy vigyázok majd rá, mint a szemem fényére, főleg, hogy már évek óta szerettem volna egy könyv alakú táskát. Ennyi idő alatt pedig bőven volt alkalmam, hogy álmodozok arról, hogyan is hordanám. Valószínűleg egy aranyos ruhácskával, magassarkúval vagy félcipővel és egy fodros zoknival fogom hordani, ha valami igazán különlegesre vágyom, de szerintem egy egyszerű nadrág-felső kombinációval is jól fog menni a laza hétköznapokban.

Összességeben nagyon elégedett vagyok vele, azt hiszem, ez eddig messze a legjobb AliExpress-es szerzeményem. Tényleg csodaszép és az árát is reálisnak tartom, bár eleinte kicsit aggasztott, hogy ilyen összegben meg merjem-e rendelni, eddig ugyanis a legdrágább dolog, amit vettem egy ruha volt 3000 Ft-ért. Aztán belegondoltam, hogy boltokban se lenne olcsóbb (sőt), meg aztán ott van a fő érv: nincs is a boltokban!

Ha pedig bármilyen kérdésetek van még, írjátok meg kommentben. :)

You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Gyönyörű ez a táska! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez elképesztően szép! *-* Kár, hogy nincs ennyi pénzem jelenleg, de jövőre munka után tuti, hogy beszerzek egy ilyet (vagy hasonlót). :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszik. :) Hát igazából, ha érdekel, vannak olcsóbb könyv alakú táskák is, mint ez itt, ami csak 3500-ba kerül: http://www.aliexpress.com/item/2015-New-woman-messenger-bag-fantasy-fairy-tale-book-shoulder-bag-desigual-women-leather-handbags-Casual/32317594547.html

      Törlés