Haul: Budapest

augusztus 27, 2015

Ahogy azt már az utóbbi bejegyzésekben említettem, a múlt hetet Pesten töltöttem, ami bevallom, nem telt vásárlás mentesen. Pár dolgot ugyan már láthattak korábban, de még bőven vannak olyan szerzemények, amiket még nem volt alkalmam megmutatni nektek. Most viszont bepótolom. :) Elég vegyes lett a felhozatal; vannak ruhák, ékszerek, lakberendezési tárgyak, kozmetikumok, de egy könyvvel és egy némi nassolnivalóval is gazdagabb lettem. 


Első utam szokásomhoz híven a H&M-be vezetett, ahol végre megvettem ezt a gyönyörű nyaklánc és fülbevaló-gyűrű szettet. Mostanában nagyon elkapott a kristály- és márványmánia, szívem szerint csak hasonló stílusú ékszerekkel venném körbe magam, de azért igyekszem nem átesni a ló túloldalára se. :D Egyébként mindkét szett 3500 Ft-ba került, de elhasználtam rájuk két 500 Ft-os kupont, amiket még a ruhagyűjtéses akción kaptam.


A H&M Home szekciójából se tértem ki üres kézzel. Már vagy egy hónapja folyamatosan nézegettem a kínálatot és agyaltam, hogy vajon mivel dobjam fel a szobámat. Végül ez az egyedi gyertyatartó és a márványos tálka mellett tettem le a voksom. A gyertyatartóra elhasználtam az utolsó kuponomat, így az 3500 Ft-ba, a tálka pedig 2000-be került. Utóbbit jelenleg a mindennapi kozmetikumaim tárolására használom, ugyanis nem szeretem őket csak úgy simán kirakni a szekrényre, de a fiók szekrényébe se szeretném süllyeszteni. De erre a kis tálkára helyezve sokkal rendezettebb hatást kelt.


Könyvesboltba is ellátogattunk, ahol sikerült szert tennem a régóta áhított 5 éves naplóra. Nem folynék bele a részletekbe, a könyvről ugyanis már írtam részletesebben ITT. Annyit viszont elárulhatok, hogy azóta is szorgosan vezetem, és nagyon remélem, hogy a lelkesedésem ki fog tartani még jó pár évig. Mondjuk legalább ötig. Egyébként a játékfigurák is ismerősek lehetnek a blog rendszeres olvasóinak, amiket bolhapiacozás során találtam potom 400 Ft-ért.


Kihasználva az utolsó leárazásokat sikerült beszereznem még egy magasított fekete nadrágot. Sokkal jobb az anyaga, mint amit Romániában vettem. Nem gyűrődik, ráadásul ez rendes magasított nadrág, nem az az átmeneti típus, ami nem tudja eldönteni, hogy most mi is legyen-e. Az öv része is nagyon tetszik, pont ilyet akartam. Egyetlen hibája, hogy nem rugalmas az anyaga, de azt hiszem, ezzel megleszek.


Természetesen a turkálókat se hagyhattam ki. A Facebook oldalon már megmutattam, mit nem vettem meg, de ez nem azt jelenti, hogy üres kézzel távoztam volna. A Blahán levő Cream-ben tettem szert az Atmosphere maxi ruhára. Hivatalosan nagy lenne rám; 42-es én pedig általában 36-os vagy 38-asakat hordok, de szerintem turkálókban nem kell olyan szigorúan venni a számozást. Különböző megoldásokkal könnyedén el lehet érni, hogy jól álljon.

Szintén ebben az üzletben leltem rá az oversized szürke pulcsira, amibe teljesen beleszerette, szinte egész múlt héten ebben voltam. Bár azt hiszem, ez részben annak is betudható, hogy nagyon rossz idő volt a fővárosban én pedig csak ujjatlan topokat és miniszoknyákat vittem magammal. :D Nagyon kényelmes, jó az anyaga és tetszik, hogy az ujjai és az alja rojtos. A márkája egyébként Witchery, ami, ha minden igaz, egy elég drága ausztrál márka, de javítsatok ki, ha tévednék.


Drogériákból három dolgot terveztem venni: Garnier Micellás Arctisztító Vizet, Batiste Szárazsampont és a Rimmel szemöldökkészletet. A sampont leszámítva mind próbáltam már és tetszettek, csak még nem volt alkalmam beszerezni őket. A micellás víz és a sampon is le volt árazva a Rossmannban, de mire odaértem csak a samponból maradt, abból is egyetlen egy darab. Eddig csak egyszer próbáltam, de eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, kíváncsi vagyok, hosszú távon mennyire fog beválni. A szemöldök készletet pedig végül a DM-ben vettem meg.


A Bubu tea üzletbe is betértünk, ahol többek között mochit, japán babos süteményt és kókuszlét is árultak, de végül csak két édességet vettem. A Pepero gyakorlatilag a koreai Pocky, viszont mivel ahhoz még nem volt szerencsém, nincs viszonyítási alapom. Így csak annyit mondhatok, hogy olyan, mint egy nagyon finom csokis keksz némi mandulareszelékkel. A pontos árára nem emlékszem, de nagyjából 300 Ft volt. Az a zöld kis bogyó pedig egy New Choice márkája gyümölcsös zselé. Korábban már kóstoltam egy kókuszosat is, most viszont erre a - csomagolás szerint - szilvásra esett a választásom. Lehet, velem van a baj, de annyira nem éreztem a szilva ízét, ha zöld almát írtak volna rá, sokkal kevésbé lettem volna összezavarodva, de így is ízlett. Ti egyébként ismertek olyan üzleteket, ahol ázsiai ételeket árulnak? Akár webshop is jó.

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Jó ég, azok a nyakláncok, fülbevalók :O és az a tálka.. mind mind kívánságlistás :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan nehéz volt választani ennyi szépség közül. :D

      Törlés
  2. Az ékszerszett engem is levett a lábamról, bár nekem nincs márványmániám. :D

    VálaszTörlés