Haul: Románia

augusztus 06, 2015

Július utolsó két hetét a román fővárosban töltöttem a kint élő édesanyámmal, akit évente egyszer a nyári szünet során meglátogatok. Rengeteg klassz programon vettünk részt, voltunk ping-pongozni, sushit enni és elmentünk egy ingyenes szabadtéri festésre is, amiből, ha minden igaz a végén kiállítás is lesz. Csak azt bánom, hogy nem lesz alkalmam elmenni rá, ha már ez lesz az első alkalom, hogy kiállításra kerül az egyik "művem". No de elég a szócséplésből, térjünk is rá a poszt lényegére, a kint vásárolt új szerzeményekre. :)

Vásárlások szempontjából ez egy kivételes időszak, ugyanis ilyenkor gyakorlatilag egyben kapom meg az egész évi zsebpénzem nagyszüleimtől (karácsony-mikulás-húsvét-névnap) és a júliusban esedékes szülinapom alkalmából is kapok ajándékokat. Bár bánom, hogy a legjobban várt üzletbe, a New Look-ba nem sikerült eljutnom, ugyanis mindegyik felújítás alatt volt, összességben úgy érzem, jó cuccokat sikerült szereznem és nagyon nagy szerencsém volt, ugyanis sokukra már régebb óta vágytam. 

Kezdjük is a sort az asztrológiás vászontáskával, amit már pár héttel korábban kiszúrtam Instagramon egy lánynál. A hozzászólásokban olvastam, hogy a H&M-ben vette, így értelemszerűen első dolgom volt, hogy megnézzem a webshopban – hiába. Nem találtam se ott, sem pedig a boltban, így le is tettem róla gondolván, hogy régebbi kollekcióból származik, legfeljebb megpróbálom majd elkészíteni magamnak. Nagy meglepetésemre viszont a romániai H&M-ben megtaláltam és mikor láttam, hogy mindössze 1490Ft, már szaladtam is vele ujjongva a kasszához.

Ahogyan a vászontáskának, úgy ennek a cipőnek is megvan a maga története. Őt a webshopban szemeltem ki magamnak, de gondoltam, előbb szerencsét próbálok a szegedi üzletben, mert azért mégiscsak jobb lenne felpróbálni. Nem volt. Ezután több napon keresztül gondolkodtam, hogy vajon merjem-e megrendelni, mi van, ha kényelmetlen, ha mégse néz ki olyan jól élőben stb. Mire viszont nagy nehezen rászántam magam, már nem volt készleten a méretemből, így erről is lemondtam. Aztán láss csodát, az egyik romániai üzletben több, mint egy tucat volt még belőle, így ismételten örömittasan rohantam kifizetni az új gyönyörűségem.

Ezt a Stradivarius szoknyát a korábban már említett vászontáskával együtt kaptam ajándékba nagynénimtől. Vagyis pontosabban szólva előre megbeszéltük, hogy akkor milyen összegben válasszak valamit, ami tetszik és hát végül ők lettek a befutók. :) Egy ideje kerestem már egy szép virágos szoknyát, ami tökéletesen megfelelne a stílusomnak és jelenthetem, sikerrel járt a küldetésem. Nemcsak a szoknya mintája, de a színe is nagyon tetszik. Egyedül azt bánom most, hogy a kép nem adja vissza olyan szépen. 

Szintén Stradiváriusból származik ez a sötétkék bőrkabát. A pontos árát nem tudom, mert őt pedig anyukámtól kaptam ajándékba, de az biztos, hogy a szoknyához hasonlóan le volt árazva. Örülök, hogy végül nem fekete bőrkabátom lett, mert az az igazság, így is túl sok fekete ruhám van. Bár ezzel se fogom megtörni a sötét színek dominanciáját, legalább egy kicsit eltér, de épp csak annyira, hogy ugyanúgy mindennel tudjam hordani. Nagyon klassz a szabása, ráadásul tökéletesen passzol a virágos szoknyához is. 

Nem szokásom a New Yorkerből vásárolni, ugyanis az eddigi tapasztalataim alapján az onnan vásárolt ruhák többsége hamarabb nyúlik vagy lyukad ki, de ez lehet, csak az én szerencsémnek tudható be. Ezúttal viszont kivételt tettem. Pár hónappal korábban már felpróbáltam ezt a szürke, aszimmetrikus ruhát, de mire visszamentem egy-két hét múlva elszántan, hogy most akkor meg is veszem, már nem volt a méretemben. Romániában azonban őt is megtaláltam! :D (És tervezek vele egy OOTD-t is a jövőben, mert ez a kép sajnos nem adja vissza, hogy mennyire vagány ez a ruha.)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rajongok a magasított farmernadrágokért és mivel mostanában egyre inkább hajlok a kényelmes ruhadarabok felé, így a mom's jeans szabásúak külön előnyt élveznek nálam. Ezt a darabot a Pimkieből vettem. Nagyon jó az anyaga és a színe is - ha nem tudnám, honnan származik, le merném fogadni, hogy egy valóban régi, talán 90-es évekbeli darabról van szó. Bár a jelenlegi időjárás nem engedi meg egy ilyen vastag anyagú farmer viselését, tudom, hogy az őszi és téli időszakban nagyon sokszor fogom tudni hordani. 

Úgy mentem el itthonról, hogy ha mást nem is, de szeretnék szerezni egy fekete, kicsit magasított, könnyű anyagú, laza szabású nadrágot. Miután végigjártam az üzleteket egy közel 12000 Ft-os Zara és egy nagyjából 2800 Ft-os H&M nadrágra sikerült leszűkíteni a kört, amelyből végül az utóbbi került ki győztesen. A 12 ezres nadrág nem annyinak nézett ki felhúzva (legfeljebb 4-5 ezresnek), így pedig nem akartam közel háromszor annyit kiadni rá. Egyedüli hibája, hogy nagyon könnyen gyűrődik, viszont annyira kényelmes, hogy ez bocsánatos bűn a részéről.

Utolsó napok egyikén betértünk az egyik DM-be, ahol a sok kencefice nézelődése közben egyszer csak megpillantottam őt. Ott ült a polcon gyönyörű virág mintázatú, fehér üvegcsében én pedig azon nyomban beleszerettem. Aztán legnagyobb meglepetésemre, rájöttem, nem csak a külseje, de a belseje is kincset ér. Nagyon kellemes, nőies illat, ami egyáltalán nem túl édes se nem hivalkodó. Mondhatni tökéletes - pont az ilyen illatokat kedvelem. Ráadásul a legjobbkor jött, mert a féltve őrzött Kate Moss Vintage parfümömből már olyan kevés van, hogy nem is merem használni, nehogy elfogyjon. Oh, és említettem már, hogy mindössze 2800Ft volt? :)

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. te jó ég, az a vászontáska egy álom *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyjából én is ezt gondoltam, amikor megláttam. :D Először le akartak róla beszélni, de hajthatatlan voltam.

      Törlés
  2. Nyugodtan le is vonhattad volna a következtetést...sajnos a romániai H&M, és a hasonló üzletek sokkal később hozzák ide a kollekciókat..mintha várnának arra, hogy mi marad meg és a maradékot ide dobják.... :)

    VálaszTörlés