Kedvenc YouTube csatornáim

augusztus 30, 2015

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyakorlatilag már évek óta lecserélte a tévét YouTube-ra és a többi videómegosztóra. Napi szinten nézem és olykor képes vagyok akár órákat is eltölteni vele, mert mindig találok új, érdekes tartalmat. Úgy gondoltam, most megosztom veletek azokat a csatornákat, amiket a leggyakrabban nézek. Öt kategóriát állítottam fel témák szerint; divat, kritika, játék, ételek és vegyes, ahova mindenféle szórakoztató csatornát raktam. 

Linkek a csatorna nevére kattintva!

The Fashion Citizen
A csatornát a két ikertestvér, Stephanie és Melissa vezeti. Őket akkor fedeztem el, amikor elkezdtem turis videókat keresni, merthogy rájöttem, hogy YouTube-on ilyen is létezik. Baromi jó stílusuk van, ötvözik az aktuális trendeket a saját személyiségükkel és különböző egyedi, vintage cuccal. Melissa stílusa sokkal elegánsabb, letisztultabb és nőiesebb, Stephanie pedig inkább grunge, edgy vonalon mozog, ami sokkal közelebb áll hozzám.

Clothesencounters
Még akkor kezdtem el követni ezt a csatornát, amikor még ketten készítettek videókat, ami már sok-sok évvel ezelőtt volt, de mára csak Jenn maradt. Mindig hangsúlyozza, hogy olyan ruhákat hordj, amikben jól érzed magad és tetszenek, ami nagyon szimpatikus, tökéletesen egyetértek vele. Védjegye a kalapok, egész szép kis kollekciója van, egyszerűen imádja őket. Én is nagyon szívesen hordanám az enyémet gyakrabban, sőt, többet is beszereznék, de van egy állandó félelmem, hogy lefújja a szél és egész nap fognom kell, hogy a fejemen maradjon.

CutiePieMarzia
Pewdiepie barátnője, akinek a világ legaranyosabb, legédesebb stílusa van. Nagyon szereti a nőies és cuki dolgokat, szóval elég gyakran feltűnnek nála csipkés, rojtos, pasztell színű cuccok, ugyanakkor vannak vagányabb darabjai is. Nem olyan rég saját ruhákat is tervezett és előrukkolt a Marzia Box ötlettel is. Legutóbb az iskolakezdésre tekintettel például post it csomag és egy nagyon szép füzet is belekerült a dobozba, de sajnos elég drágán jönne ki nekünk a szállítási költség miatt.

Ő a legkevésbé ismert, mindössze "csak" 23 ezer követője van, de semmivel se rosszabb a többinél. Legfeljebb annyiban, hogy kevesebb videója van és nem lehet annyi ideig darálni, de szerencsére nagyon aktív, gyakran jönnek ki új videók. A stílus, amit képvisel kezd egyre inkább divatba jönni és nekem meg egyre szimpatikusabb, szóval nem csoda, hogy csak úgy faltam a videóit. Benne is megvan az edgy vonal, de érettebb, letisztultabb és nagy szerepet kap a kényelem - gondolok itt a bő szabású nadrágokra. Tetszik, hogy a saját stílusát követi, és akár egy pizsamanadrágot is felvesz az utcára, ha neki tetszik. 

 Nostalgia Critic
Oké, itt csalok, valójában ezen a kategórián belül mindhárman összetartoznak és nem is YouTube az elsődleges felületük, de hivatalos oldalukon is külön vannak szedve, szóval most én is szétszedem őket. Nostalgia Critic (valódi nevén Doug) az egésznek a vezére, ő az amerikai Szirmai Gergő. Van egy olyan sejtésem, hogy tőle inspirálódott külföldi tartózkodása során, bár ő maga nem említett konkrét neveket. Nostalgia Critic viszont, ahogy a neve is mutatja nem az aktuális, moziban vetített filmekkel foglalkozik, hanem régiekkel, amik engem sokkal jobban érdekelnek. 

Nostalgia Chick
Nostalgia Critic női verziója, ő foglalkozik azokkal a filmekkel, amik Dougnak túlságosan csajosak, bár olykor van átfedés (pl. Disney). Vannak itt romkomok, musicalek, rajzfilmek, sorozatok, 90-es évek fiúbandái, de még azok a régi pisilős, sírós babák is. :D Meg aztán akadnak szuperhősös filmkritikák is, amik mindig is távol álltak tőlem, de mostanában egyre népszerűbbek, szóval biztos van köztetek olyan, akit ez a tartalom is érdekel. De egyébként tényleg minden lánynak ajánlom ezt a csatornát, különösen az idősebbeknek, akiknek nagyon jó kis nosztalgia lehet.

Todd in the Shadows
Todd a rejtélyes zenekritikus, aki elsősorban aktuális popslágereket kritizál. Nem vagyok egy nagy poprajongó, sőt, csak nagy ritkán találok nekem tetsző dalokat, de Todd videóit így is nagyon élvezem. Másik sorozatában, a One Hit Wonder-ben pedig egy slágeres előadók népszerű dalaival foglalkozik, mint például a közismert Blue (Da Ba Dee). Ért a zenéhez, és tényleg minden dalnak alaposan utánanézem, szóval nem csak szórakoztató, de informatív is.

Szerintem aki szereti AVGN-t, az Jon Tront is szeretni fogja. Nagyon pörgősek a videói és néha elég randomak, de mindig viccesek, soha nem tudni, mi fog legközelebb történni. Ő is régi játékokról készít videókat, jelenleg például az új Star Wars filmre tekintettel egy külön kis sorozatban az összes Star Wars játékot mutatja be. Egyébként külön érdekesség, hogy operaénekesnek tanult és van egy tündéri kis papagája, Jacques, aki a vállán ücsörögve, lézerszemével vesz részt a műsorban.

Stílusra Jon Tron ellentétje; nyugodt srác, akinek a videóiban nem robban semmi, nem táncol, nem énekel, de még csak nem is üvöltözik, csak bemutatja a játékot és közben poénokat lő. Lehet, hogy nem olyan látványos, de ugyanúgy szórakoztató. Legtöbben a The Sims videóiról ismerik, ugyanis hatalmas rajongó és minden kiegészítőt, packot bemutat. Másik nagy kedvenc sorozatom a csatornáján az LGR Thrifts, amikben körbejárja a turikat régi számítógépes-, társasjátékokra, elektronikai cuccokra és különböző abszurd dolgokra vadászva. 

Epic Meal Time
Az első ami a eszembe jut a kanadai főzőcsatornáról, a bacon és a Jack Daniels Sauce. No meg persze azok az óriási adag, magas kalória tartalmú, extrém kaják. Vegetáriánusoknak és dietetikusoknak nem ajánlom, ők valószínűleg nem élveznék annyira, de egyébként minden más kajamániás számára szerintem szórakoztató tud lenni. Kedvenc tagom David, aki kissé kilóg a sorból, ő az a jóarc, kicsit béna, okos srác. És az egyetlen, aki nem két pofára tömi az ételt, hanem szépen késsel, villával eszik. 

Cooking with dog
Szerintem ez a legaranyosabb főzőcsatorna, ahol különböző japán ételeket főznek. A műsörvezető Francis egy kutyus, aki elmagyarázza a nézőknek, hogy is kell elkészíteni az adott ételt és jó tanácsokkal is ellát. Segítője pedig megmutatja, hogy néz ki mindez a gyakorlatban. Persze valójában a kutyus csak aranyosan ül a konyhapult mellett, néha még el is bóbiskol, de ez egyáltalán nem baj, szerencsére a hangját így is hallhatjuk. 

Jacksfilms
Legtöbben a Your Grammar Sucks sorozatáról ismerik, amit mostanában felváltott a naponta megjelenő Yesterday I Asked You, de ezek mellett rengeteg más videót is készít, például paródiákat. Szeretem a stílusát és a szatirikus, fekete humorát, szóval mindenkinek ajánlom, aki díjazza ezeket és valami könnyed kikapcsolódásra vágyik. Nagyon jó videói szoktak lenni és mivel elég aktív, mindig akad valami néznivaló. 


Fine Bros + React
Egybeveszem a két csatornát, mert ugyanazok készítik és elég hasonlóak. Az alapötlet igen egyszerű, különböző emberek reagálnak videókra, játékokra, elektronikai dolgokra, de akár ruhadarabokra és ételekre is. Külön vannak szedve a gyerekek, tinik, felnőttek, öregek és YouTuberek és mindenki más-más dologra reagál. Gyerekeknek például előszeretettel mutatnak meg régi számítógépeket, walkmant, míg az öregeknek inkább az Anaconda videoklipjét.

Ha esetleg úgy érezném, hogy kész, vége, kifogytam az új videókból, akkor mindig ide nézek fel. Naponta több videót is feltöltenek különböző top 10-es listákkal, ami kapcsolódhat filmekhez, animékhez, zenéhez, játékokhoz, ételekhez, bármihez. Kizártnak tartom, hogy itt valaki ne találjon vagy egy tucat olyan videót, ami érdekelné. Ráadásul háttérnek is ideális játék vagy takarítás közben.

És nektek mik a kedvenc csatornáitok? :)

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Úúú, Fine Bros. <3 Imádom őket. Mindig annyit nevetek a videóik közben. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon jók. :D Nekem az elders react az egyik kedvencem, olyan aranyos volt például, amikor Elvis volt a téma. :)

      Törlés
  2. Én ezt nem hiszem el! :D Szinte mindegyiket nézem én is. ^^
    Bár néha megállapodok a 9gag.tv-nél és ott lesem meg az érdekesebb dolgokat..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor úgy tűnik elég hasonló az ízlésünk :D 9gag csatornáját nem nagyon ismerem, én ahelyett néha még Buzzfeedet szoktam nézni, ott is van pár érdekesség.

      Törlés
  3. Nekem nagyon bejön a FineBros, főleg a REACTjaik miatt persze, de eléggé megkedveltem a BuzzfeedVioletet (a többi csatornára is benézek egyszer-kétszer), Superwoman Lilyt, PsychoSopranot, meg még sokakat. :)) Néha azon veszem észre magam, hogy egy egész napom ráment a YouTubeon való céltalan böngészésre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, ezeket a csatornákat nem is ismerem, de majd utánuk nézek! Hát igen, ismerős helyzet, néha én is ledöbbenek, mennyire elrepült az idő videókkal. :D

      Törlés
    2. Szerintem én is checkkolom a te kedvenceidet, ígéretesnek tűnnek így a szavaid alapján. c:

      Törlés
    3. Remélem, tetszeni fognak. :)

      Törlés