DIY Sellőkorona

augusztus 17, 2016

A sellők világa mindig is gyönyörűnek és titokzatosnak tűnt, így amikor felbukkant a legújabb sellőkorona divat, rögtön felkaptam a fejem. Bár nem hiszem, hogy ezzel a trenddel egy új korszak köszönne be, ahol a virágkoszorúkat teljes mértékben felváltanák a kagylókból és tengeri csillagokból készített fejdíszek, egy nyár erejéig gondoltam mégiscsak megéri kipróbálni, ha másért nem, akkor a tenger iránti szeretetem miatt.


Szükséges kellékek:
- Korona
- Kagylók és/vagy tengeri csillagok
- Ragasztópisztoly

Opcionális:
- Díszítő elemek, pl. gyöngyök, medálok
- Lánc, régi karkötő


Első lépésben azt kell eldöntenünk, hogyan is nézzen ki a megálmodott hajdíszünk, a lehetőségek száma ugyanis végtelen; a csillogós, színes variációktól kezdve a természetes, visszafogott stíluson át bármilyen megoldást választhatunk. Tekintve, hogy egy sellők által inspirált kiegészítőről van szó, egy természetközeli, letisztultabb megközelítést választottam és félretettem a festéksprayeket, színes medálokat. A természetesség jelében a mérnöki pontosság és tökéletesség sem volt cél, így nem okozott gondot, ha a páros kagylók nem egyforma méretűek vagy apróbb hibákkal rendelkeznek.

Az elkészült terv után jött a tényleges kagylókorona elkészítése ragasztópisztoly segítségével. Első ragasztópisztolyos projekt lévén eleinte némi technikai nehézségbe ütköztem. Hol semmi sem jött ki belőle, hol pedig egy púpos kiskanálnyi, szóval kellett egy kis idő, amíg legalább minimális szinten, de hozzászoktam a használatához. Ezután pedig nem volt más hátra, mint a különleges dekor elemek hozzáadás. Szimpatikus volt a láncos díszítés ötlete, így egy régi karkötőt használtam fel a célra, hogy korona lévén belecsempésszek egy minimális csillogást is.


A végeredménnyel az asszimmetria ellenére is elégedett vagyok és örülök, hogy nem tartottam magamat a legelső, még két héttel korábbi elképzelésemhez, az első tervem ugyanis az volt, hogy minimum kétszer ennyi kagylót és egyéb díszítőelemet használok fel. A fejdísz viszont még így is elég nehéznek tűnt és elképzelni se merem, mi lett volna, ha tényleg teleragasztom a koronát egy tucatnyi kagylóval. Ezúttal tehát a kevesebb tényleg több, én pedig tudom már, mit fogok viselni a legközelebbi tengerparti nyaralás során.

Nektek hogy tetszik a sellőkorona divat? Kipróbálnátok?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon szép lett, ha lesz helyem, meg időm, lehet, hogy én is összedobok egyet, kiskorom óta sellő megszállott vagyok. :D
    Egyébként az 1001-101 kihívással hogy állsz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lassan, de haladok. Szeptembertől szerintem elkezdem a szemtornás hónapomat, csak hogy a hosszabb lélegzetvételű feladatokkal is haladjak. :D Mellé pedig lesz még Wreck This Journal és némi Pinterest is szerintem. ^_^

      Törlés